02IN MEMORIAMLAJME

24 vite nga rënia e dëshmorëve të fshatit Mazhiq

Sot më 2 maj mbushen plot 24 vite që kur në ballë të armikut me armë në dorë kishin rënë luftëtarët nga fshati Mazhiq në Mitrovicë, shkruan “Mitropol”.

Sakrifica dhe lufta e tyre e pashoqe ishte ajo që këtij vendi ia solli lirinë.

Koha
Market Florenti
Florenti Company
Market Florenti

Pas disa ditë luftimeve në vitin 1999 dhe një rezistence të madhe ndaj pushtuesit serb, trimat shaljanë ranë për të mos vdekur kurrë.

Me datë 2 maj 1999 ranë dëshmorë: Xhylazim Zeneli, Shahin Ademi, Xhevdet Ahmeti, Fadil Ademi, Elmaz Peci, Ali Zeneli,Veton Peci, Shkelqim Ademi, Nazmi Mazhiqi.

Në përvejtorin e rënies së tyre, përveç familjarëve që do vizitojnë varret nuk është mbajtur dhe planifkuar ndonjë organizim.