KOSOVËLAJME

Rashiq ankohet për “shkopinj” në veri, Bislimi: Për kriminelët shteti s’jep “karrota”

Zëvendëskryeministri Besnik Bislimi i është drejtuar ministrit Nenad Rashiq i cili kundërshtoi shpalljen e “Mbrojtja e Civile” dhe “Brigada e Veriut” si organizata terroriste se bëhet fjalë për struktura kriminale.

“Pretendimi se ka vakuum të sigurisë. Nuk mund të ekzistojë vakuum pa u mbushur nga dikush!”, është shprehur Bislimi.“Brenga e dytë ka të bëjë me faktin që atje po vërehen më shumë ‘shkopinjtë’ se ‘karrota’.

Koha
Market Florenti
Florenti Company
Market Florenti

Nuk mund prej shtetit të ketë ‘karrota’ për grupet kriminale”.Bislimi ka thënë se si qeveri janë përpjekur që të ndërhyjnë në pjesën veriore me mjete financiare për ta lehtësuar jetën e qytetarëve.

“Shteti e ka për obligim që t’i mbrojë qytetarët nga grupet kriminale. Asnjë masë nuk është e drejtuar ndaj qytetarëve të zakonshëm”.