KOSOVËLAJME

Bulliqi: Njëri nga vrasësit e 18-vjeçarit është i dënuar me 3 vjet burgim, ka 9 vepra të ndryshme penale

Kryetari i komunës së Podujevës, Shpejtim Bulliqi, ka thënë se njëri nga dy sulmuesit e mitur që e rrahën për vdekje 18-vjeçarin, Lulzim Fejzullahu, ka qeni i denuar edhe më heret me 3 vjet burgim.

Bulliqi ka thënë se i dyshuari ka kryer “9 vepra të ndryshme penale”.

Florenti Company
Market Florenti
Koha

“Njëri prej individëve që dyshohet se është pjesë e këtij rasti, është nxënës i një shkolle të mesme në qytetin e Podujevës, ndërsa tjetri ka dy apo tri vite që ka qenë nxënës i shkollës, i cili për sjellje jo të mira është larguar nga shkolla dhe ka braktisur shkollimin e mëtejshëm pas disa veprave që i ka bërë qoftë në shkollë, qoftë në ambientet tjera. U informuam nga organet e rendit që organet e rendit e kanë kryer punën e tyre, kanë inicuar rastet. Me këto raste është marrë gjyqësia dhe prokuroria, dhe njëri prej tyre, në këtë fazë kur ka ndodhur tash rasti, faktikisht ka qenë i dënuar me 3 vite e gjysmë burgim për një rast të mëhershëm dhe faktikisht ka pasuar ky rasti që është aktualisht”, tha Bulliqi.

Pas mbledhjes së Këshillit për Siguri në Bashkësi, Bulliqi tha se njëri prej tyre është me diku 9 vepra të ndryshme penale, i cili është hetuar dhe organet e drejtësisë dhe prokuroria e kishin dhënë fjalën e tyre me këtë dënim.

Për të dyshuarin tjetër, Bulliqi tha se nuk është që ka të hapur ndonjë rast nga organet e rendit dhe se “ai nuk është që është nxënës i mirë”.

“Është nxënës i cili nuk ka treguar rezultat të mirë në shkollë. Është nxënës të cilit i është thy nota e sjelljes dhe ka pasur një numër të madh mungesash”, tha kryetari i Podujevës.

Ai tha se nuk kanë evidentuar ndonjë lëshim nga organet e Arsimit në këtë Komunë.

“Rasti ka ndodhur jashtë objektit të shkollës. Drejtoria e shkollës ka marrë veprime. Është larguar për një muaj. Është kthyer prapë në shkollë dhe prapë ka vazhduar me veprime të tilla”, tha Bulliqi.

“Prindi i tij ka shkuar dhe i ka tërhequr dokumentet nga shkolla”, tregoi ai.

Ndërsa për viktimën, Bulliqi tha se qytetarët “thonë që ka qenë djalë i sjellshëm”.

Duke folur për veprimet që tha se i ka marrë Drejtoria e Arsimit në Podujevë, Bulliqi tha se “pothuajse të gjitha institucionet shkollore i kemi mbuluar me kamera të sigurisë”.

“Dukuri të tilla ndodhin edhe në vendet më të zhvilluara të botës”, tha ai.

“Nëse ka 10,9,8 , disa vepra penale dhe kalon me këtë sanksion sikurse ka qenë, duhet me analizu këtë çështje”, tha Bulliqi.

“Gjendja e sigurisë në Komunën e Podujevës nuk është që është e keqe”, tha ai.