KOSOVËLAJME

Canak pozon me “Javelin”: Mësohet për 30 minuta, shumë gjëra do të ndryshojnë kur të arrijë në Prishtinë

Politikani nga Vojvodina, Nenad Canak, ka bërë një postim në profilin e tij në platformën “X” ku tregon se si në Ukrainë ka mësuar që ta përdor sistemin anti-tank “Javelin”, sistem ky që Kosova po pret miratimin e Kongresit për ta blerë nga SHBA-ja.

Canak ka thënë se gjatë vizitës në Ukrainë ka pasur mundësinë që ta shoh se si duket një tank pas kontaktit me “Javelin”. Ai tutje ka potencuar se ka mësuar se si përdoret dhe së ushtrimi për përdorim mund të bëhet për 30 minuta.

Florenti Company
Market Florenti
Koha

Nenad Canak thotë se nëse dhe kur “Javelin” të arrijë në Prishtinë, shumë gjëra do të ndryshojnë.

“Në Ukrainë, pata mundësinë të shoh se si duket tanku pas takimit me Javelin. Dhe pata mundësinë të mësoja se si ta përdorja atë. Trajnimi i përdoruesit mund të bëhet në gjysmë ore. Nëse (kur?) “Javelin’ arrin në Prishtinë, shumë gjëra do të ndryshojnë tani”, ka shkruar ai.