02KOSOVËLAJME

Gjykata vendos për Ferit Balën, personi që dyshohet se e sulmoi me granatë shtëpinë e kryesuesit të Bordit të Trepçës

Policia e Kosovës ka arrestuar një person të dyshuar për sulmin me granatë dore në shtëpinë e kryesuesit të Bordit të Trepçës, Bahri Hyseni, në Mitrovicë. I dyshuari, Ferit Bala tashmë është dërguar në paraburgim dhe do të hetohet për veprën penale “Shkaktimi i rrezikut të përgjithshëm”.

Burimet e Sinjalit kanë bërë me dije se ndaj të dyshuarit Bala është bërë kërkesë nga Prokuroria për caktimin e masës së sigurisë dhe seanca është mbajtur gjatë ditës së sotme.

KL
Market Florenti
Koha
Florenti Company

Pas përfundimit të seancës, Gjykata ka nxjerrë vendim përmes të cilit është aprovuar kërkesa e ushtruar dhe si rezultat i dyshuari është dërguar në paraburgim për një muaj.

Ndryshe, Bala është arrestuar disa ditë pasi rasti u raportua nga Bahri Hyseni, kryesues i bordit të Ndërmarrjes Publike “Trepça”, i cili kërkoi ndihmën e Policisë më 31 gusht kur ndodhi rasti.

Për motive akoma të panjohura, i dyshuari e ka sulmuar shtëpinë e Hysenit, por fatmirësisht s’ka pasur persona të lënduar, por vetëm dëme në dy vetura.

I arrestuari për sulmin me bombë, siç mëson “Mitropol” ka qenë i arrestuar dhe paraburgosur në vitin 2021 për sulmin ndaj Kryeshefit Ekzekutiv të Trepçës, Enis Abdurrahmanit, që ishte bërë asokohe sapo kishte marrë detyrën për drejtimin e kësaj ndërmarrje.

Shënim: Personi i apostrofuar në këtë artikull prezumohet i pafajshëm derisa fajësia e tij të mos provohet me vendim të formës së prerë nga gjykata.