KOSOVËKULT'ARTLAJME

Historiani i ri vushtrrias i drejtohet Ministrisë së Kulturës për reataurimin e kullës së mulla Adem Keqekollës

Historiani i ri vushrrias, Ersar Imeri i është drejtuar Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit me kërkesën për restaurimin, konservimin dhe mirëmbajtjen e kullës së mulla Adem Keqekollës në Prishtinë, shkruan “Mitropol”.

Në kërkesën e tij, Imeri thotë se restaurimi i kullës nuk është vetëm i nevojshëm por edhe emergjent, për faktin se gjendja reale, nuk jep shpresa për një vazhdimësi të gjatë. Kështu që, për të mos e humbur edhe origjinalitetin e kullës, ndërhyrja sa më e shpejtë është më e favorshme, për të mos e vështirësuar pastaj procesin e rindërtimit.

KL
Koha
Florenti Company
Market Florenti

Postimi i plotë: