KOSOVËLAJME

Komandanti i KFOR-it dhe Kornfeind diskutojnë për sigurinë në Kosovë

Komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor Ozkan Ulutash, u takua sot me drejtoreshën e Përgjithshme për Evropën dhe Çështjet Ekonomike në Ministrinë Austriake për Çështjet Evropiane dhe Ndërkombëtare, Elisabeth Kornfeind.

“Takimi ofroi një mundësi për të diskutuar mbi situatën e fundit të sigurisë në Kosovë. Gjeneralmajor Ulutash theksoi kontributet e kahershme të Austrisë në KFOR”,  njofton KFOR.

Market Florenti
Market Florenti
Koha
Florenti Company

KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e tij, bazuar në Rezolutën e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme. KFOR-i është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit (EULEX).

Ndryshe drejtoresha e Përgjithshme, Elisabeth Kornfeind, po viziton Kosovën, me ç’rast ka pasur takime edhe me zyrtarët e Kosovës.