LAJMESPORT

Kryeministri shqiptar, Dritan Abazovic gati të bëjë nacionalistin serb “Qytetar Nderi” të Malit të Zi

Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazovic, ka vizituar ekipin e basketbollit të vendit të tij në Manila. 

Malazezët kaluan turin e parë të Mundobasket, dhe në fillim të të dytit, luajtën kundër amerikanëve të fuqishëm dhe bënë një rezistencë të madhe ndaj rivalit të tyre të favorizuar (75-83).

Market Florenti
Koha
Florenti Company
Market Florenti

Në një intervistë për “Nova.rs”, Abazovic zbuloi se Novak Gjokovic mund të bëhet “Qytetar Nderi” i Malit të Zi. Më parë këtë nder të veçantë e ka marrë edhe Vlade Divac.

“Më vjen mirë që e bëra vetë atë. Vlade Divac është një legjendë, këta njerëz, për shkak të rrethanave një pjesë të jetës e kaluan në Mal të Zi në karrierën e tyre pas sportive. Është gjithashtu një nxitje për njerëzit që takohen në Mal të Zi. Është një gjë e mrekullueshme, personalisht mendoj se do të bëjmë diçka të ngjashme me Djokoviqin,” – ka thënë Abazoviq për “Nova.rs”.

“Është një adhurues i madh i Malit të Zi, qëndron shpesh aty, çfarë ka më mirë se të mblidhemi nga njerëz rreth të cilëve kemi mendime të pandara.

Rreth të cilit është e lehtë të gjallërohen të tjerët, për të ndjekur shembullin e tyre, edhe nëse ai është i paarritshëm. Në përgjithësi, mendoj se sporti na ndihmon shumë për të kapërcyer në një mënyrë shumë më të lehtë disa nga vështirësitë që kemi, politike apo ekonomike.

Mbështetja ime e plotë për njerëzit që janë një markë globale. Nuk janë markë vetëm e Serbisë, as e Malit të Zi, janë markë globale. Mendoj se kanë respekt të barabartë në Filipine, në SHBA, në Afrikë dhe natyrisht në vendet nga vijnë,” – tha Abazovic.

Abazovic ka shpjeguar gjithashtu se sa shumë e respekton Novak Djokoviçin dhe familjen e tij. “Ai ishte gati në Mal të Zi, ishte në teleferik, e promovoi bukur. Jemi në kontakt, jemi takuar edhe në gjysmëfinale të Champions League.

Është e vërtetë, ai që mbështeti Milanin dhe unë mbështesja Interin, pastaj isha më me fat. Epo, edhe Novak nuk mund të fitojë gjithmonë në gjithçka. Në përgjithësi, do të më pëlqente personalisht, nëse kjo është edhe dëshira e tij të bëhej “Qytetar nderi”.

Sigurisht që këtu nuk ka presion, është çështje vullneti, ai është po aq i mirëpritur edhe pa të. Dhe jo vetëm ai, por kushdo që realisht e meriton dhe mund të jetë promotor, ndër të tjera, i vendit tonë të Malit të Zi,”- tha Dritan Abazoviq për “ Nova.rs ”.