KOSOVËLAJME

Ky është fshati i parë në Kosovë që heq gjuhën arabe nga ceremonitë fetare

Në Dubovë të Madhe nuk do të ketë më ceremoni fetare në gjuhën arabe.

Ky është vendimi që kanë marrë krerët e bashkësisë lokale të Dubovës së Madhe.

Florenti Company
Koha
Market Florenti

Vendimi thuhet se është marrë për shkak se ata nuk e kuptojnë gjuhën arabe dhe se duan që ritet të kryhen në gjuhën shqipe.

Për këtë vendim, Indeksonline ka kontaktuar me kryeimamin e Pejës, Enes Goga.

Ai ka thënë se nuk ka vendim për këtë por vetëm një ide e cila sipas tij është dhënë vetëm sa për të shkurtuar në kohë ceremonitë fetare.