KOSOVËLAJME

Lushtaku: Unë njoh martesën veç mes burrit dhe gruas, vota ime është kundër një Ligji që lejon martesat mes gjinisë së njëjtë

Deputeti i Kuvendit të Kosovës nga radhët e PDK-së, Mërgim Lushtaku, në emisionin A LIVE në ATV, duke folur për nenin 1138 në projekt-Kodin Civil, i cili lejon bashkësitë e regjistruara civile ndërmjet personave me sekse të njëjta, tha se e njeh institucionin e martesës vetëm mes burrit dhe gruas.

“Unë personalisht e njoh institucionin e martesës mes burrit dhe gruas. Unë e respektoj mendimin ndryshe, por kur vjen çështja për ruajtjen e familjes natyrisht që vota ime do të jetë kundër një Ligji i cili e lejon këtë martesë (mes personave të gjinisë së njëjtë)”, tha Lushtaku.

Florenti Company
Koha
Market Florenti

Ai thotë se me disa deputetë janë të vendosur të lobojnë dhe avokojnë që, sipas tij, të mbrohet familja.

“Jemi të vendosur sepse besoj që me atë që kemi mundësi si deputetë, ne do të lobojmë dhe do të avokojmë që të mbrohet familja sepse edhe tash ka probleme me gjendjen çfarë është, paramendo me shtimin e ndonjë martese tjetër që nuk është e natyrshme si martesë”, tha Lushtaku. /atvlive.tv