KOSOVËLAJME

Nis seanca në Këshill të Sigurimit, Kurti përballë Vuçiqit

Hapet seanca e Këshillit të Sigurimit në Kombet e Bashkuara ku pritet që të adresohen disa çështje ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Ndërkaq diskutimi pritet të nis çdo minutë, ku fjalën e parë e ka marrë shefja e UNMIK-ut, Karoline Zijade.

Koha
Florenti Company
Market Florenti

Në këtë seancë tashmë janë duke marrë pjesë Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti dhe Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq.

Serbia e ka thirrur seancën emergjente për të diskutuar rreth asaj, që ajo e propagandon për “krizë humanitare” dhe “spastrim të heshtur etnik” pas zbatimit të Rregullores së re të Bankës Qendrore të Kosovës ku ndalohet valuta serbe (dinari).