KOSOVËLAJME

Një grup serbësh nga Kosova u takuan dje në Veri, përmendin inkurajimin për përballje me vendimet e Kurtit

Një grup aktivistësh politikë janë takuar të martën në Mitrovicën e Veriut për atë që e kanë cilësuar si mobilizim për situatën “alarmante” në të cilën gjenden serbët në Kosovë dhe për këtë ata thonë e kërkohet një mbledhje urgjente e të gjithë faktorëve politikë.

Siç raporton KosSev, takimi është mbajtur me ftesë të kryetarit të “Forumit Kombëtar Serb”, Momçilo Trajkoviq.

Koha
Florenti Company
Market Florenti

Pas takimit, në njoftimin e lëshuar thuhet se kërkohet mbledhje urgjente për të marrë përgjegjësi në proceset e mëtejshme.

“Është konstatuar se gjendja është alarmante dhe kërkon një mbledhje urgjente të të gjithë faktorëve politikë në mesin e serbëve të Kosovës për të marrë përgjegjësinë për proceset e mëtutjeshme”, u tha pas takimit.

Në të njëjtën kohë, të pranishmit ranë dakord që të takohen në periudhën e ardhshme, dhe për të “konsoliduar forcat kombëtare dhe politike për të konsoliduar lidershipin dhe për të marrë përgjegjësi dhe për të inkurajuar popullin serb që të përballojë sulmet militante të qeverisë së Kurtit në këto më shumë momente të vështira”.

Takimet do të mbahen dy herë në muaj, ndërsa takimi i radhës do të jetë në Graçanicë.

Në mbledhjen e djeshme morën pjesë Momçilo Trajkoviq, kryetar i SNF-së dhe anëtar i kryesisë së SNV-së Aleksandar Arsenijeviq, president i Demokracisë Serbe (SD), Milija Bishevac, kryetare e Partisë Popullore Serbe (SNP), Jovica Nikoliq nga Lëvizja Kombëtare e Serbëve në Kosovë “Otadzhbina”. , Marko Jakshiq, aktivist politik, Valentina Gjerkovic (SD), Stefan Veljkoviq (SD), Dejan Nedeljkoviq, aktivist politik, Stefan Veljkoviq, aktivist politik, SlavishN , Gjorgje Dobriq (SNP) dhe Aleksandar Stojanoviq, aktivist politik.