KOSOVËLAJME

Qerkini: Brukseli ka stagnuar procesin e personave të pagjetur

Bajram Qerkini, kryetar i Këshillit Koordinues të Asociacioneve të Familjarëve të të Zhdukurve, ka thënë se Brukseli ka stagnuar procesin e personava të pagjetur.

“Ne familjarët kemi të drejtë edhe kur s’kemi të drejtë kemi të drejtë të kritikojmë dhe të kërkojmë atë të pamundshme. Republika e Kosovës të zbatojë kur nuk e përkrahin shtetet. Sot sot i patë shumë ambasador, ku une kom pasë takim me ta, Brukseli me vendimet e veta duke thënë se duhet jetë prioritet humanitar personat e pagjetur, e ka stagnuar komplet e procesit e personave të pagjetur”,  u shpreh Qerkini.

Florenti Company
Market Florenti
Koha

Ai iu drejtua edhe presidentes së Kosovës Vjosa Osmanit, duke i thënë që duhet bërë më shumë në këtë proces.

Ndërkohë presidentja Osmanipotencoi se plaga e Kosovës do të mbetet e hapur derisa nuk kthehen gjithë, e sipas saj, liria do të jetë kuptimplotë vetëm kur të kthehen të gjithë.