KOSOVËLAJME

Rregullat e reja në autostradat e Serbisë, mërgimtarët të kenë kujdes

Diaspora e Kosovës shfrytëzon Serbinë për të ardhur në vendlindje.

Meqë rregullat kanë hyrë në fuqi, mërgimtarëve që kalojnë nëpër Serbi u bëhet thirrje të kenë kujdes.

Florenti Company
Koha
Market Florenti

Do të ketë matje të kohës që kalohet në një segment të rrugës mes dy punkteve ku bëhet pagesa dhe pagesa e dënimit për tejkalim të shpejtësisë bëhet menjëherë në punktin e pagesës për autostradë, përcjell albinfo.ch.

Shpejtësia e lejuar në autostradat e Serbisë është 130km/h dhe dënimet janë të ashpra.

Shkojnë nga 25 euro deri mbi 1000 euro ose 15-60 ditë burg, shkruajnë mediat serbe.

Këto janë rregullat të cilat duhet t’u përmbahen mërgimtarët.

Suboticë – Nish (423 km); 3 orë e 31 minuta,

Beograd – Nish (237 km): 1 orë e 58 minuta,

Beograd – Suboticë (190 km): 1 orë e 34 minuta,

Beograd – Shid (109 km): 54 minuta.

130 km/h është shpejtësia maksimale e lejuar në autostradat në Serbi.

120 km/h është shpejtësia maksimale e lejueshme në autostradat në Serbi me anë të shenjave.

Dënohen 3,000 dinarë (25 euro) për shpejtësi nga 120 në 140 km/h

Dënohen prej 10,000 dinarë (85 euro) për shpejtësi nga 151 në 160 km/h

100,000 dinarë (845), 15 deri në 60 ditë burgim, 15 pika ndëshkuese dhe nëntë deri 12 muaj pa licencë është dënimi për tejkalimin nga 201 deri 220 km/h.