KOSOVËLAJME

Statovci: Në veri bie konsumi i energjisë elektrike, pas fillimit të faturimit pas 24 vitesh

Deputetja e Guxo, Jeta Statovci, ka pyetur se si ra konsumi i energjisë elektrike në veri, menjëherë pas marrëveshjes për faturim në katër komunat veriore pas 24 vitesh.

Ajo përmes një postimi në Facebook, ajo ka publikuar grafikun ku vërehet ulja e konsumit në momentin e nisjes së faturimit, krahasuar me periudhën paraprake.

Market Florenti
Florenti Company
Koha

Postimi i plotë:

???????? ???????? ???????????????????????????? ???? ????????????????????????????????ë ???????????????????????????????????? ????ë ????????????????, ????????????????ë????????????ë ???????????? ????????????????ë???????????????????????????? ????ë???? ???????????????????????????? ????ë ???? ???????????????????????????? ???????????????????????????? ???????????? ???????? ????????????????.

Pas një angazhimi dhe përkushtimi të madh të institucioneve të Kosovës, është arritur fundi i epokës të keqpërdorimit të energjisë elektrike gratis në veri të vendit.

Në grafikonin e mëposhtëm mund të shohim uljen e konsumit në momentin e fillimit te faturimit, pra janar 2024, krahasuar me periudhën paraprake.

Stabiliteti energjetik është krucial për zhvillim ekonomik, prurje të investitorëve seriozë dhe sidomos sektorin e prodhimit.