KOSOVËLAJME

Ushtria serbe afër kufirit, Kurti: Ministria e Brendshme, Ministria e Mbrojtjes dhe AKI janë në komunikim të vazhdueshëm

Kryeministri Albin Kurti për lëvizjet e ushtrisë serbe afër kufirit me Kosovën ka thënë se Ministria e Brendshme, Ministria e Mbrojtjes dhe Agjencia e Kosovës për Inteligjencë janë në komunikim të vazhdueshëm dhe se gjithçka është nën vëzhgim.

“Kur ka situata të këtilla kur mund të cenohet siguria meqenëse automjetet ushtarake afrohen afër kufirit, ne i përcjellim me vëmendje nëse po synojnë ta kalojnë kufirin. Janë në komunikim të vazhdueshëm Ministria e Punëve të Brendshme, Ministria e Mbrojtjes dhe AKI. Gjithçka është nën vëzhgim dhe në gjendje përgatitore e gatishmërie për çfarëdo befasie që mund të na ndodhë. Në ndërkohë, natyrisht që këto institucione diskutojnë, bashkëbisedojnë dhe njoftojnë partnerët tonë ndërkombëtarë. Edhe KFOR-in, EULEX-in, por edhe NATO-n e BE-në ma lart”.

Koha
Market Florenti
Florenti Company

Kurti gjatë konferencës tha se deri në orën 16:00 nuk ka pasë ndonjë lëvizje afër kufirit.