EKONOMIKOSOVËLAJME

Vuçiq: Situata për dinarin nuk ka ndryshuar, do të detyrohemi të marrim vendime të ndryshme për të gjetur zgjidhje

Presidenti Aleksandar Vuçiq deklaroi sot në një fjalim para qytetarëve se situata për dinarin në Kosovë nuk është përmirësuar apo ndryshuar për mirë në asnjë mënyrë pavarësisht përpjekjeve të përfaqësuesve ndërkombëtarë dhe shtoi se presioni ndaj serbëve populli në Kosovë dhe në shtetin e Serbisë do të jetë më i madh.

“Situata në lidhje me dinarin në Kosovë nuk është përmirësuar apo ndryshuar për mirë në asnjë mënyrë, pavarësisht përpjekjeve të përfaqësuesve ndërkombëtarë për të ndihmuar në situatën e vështirë të popullit serb dhe për të bindur autoritetet në Prishtinë që të ndryshojnë vendimet e tyre”, tha Vuçiq në Presidencën e Serbisë.

Market Florenti
Koha
Florenti Company

Siç tha ai, nuk ka të dhëna se ato vendime do të ndryshojnë.

“Dhe në përputhje me këtë, në periudhën e ardhshme do të detyrohemi të marrim vendime të ndryshme me të cilat do të lundrojmë apo gjejmë zgjidhje alternative për furnizimin e parave, gjegjësisht pagesën e beneficioneve, nga pagat e deri te pensionet për njerëzit tanë në Kosovë. Këtë e thashë për këtë gjë që është fare e qartë se askush nuk po ngutet për këtë çështje”, ka theksuar Vuçiq.