LAJME

“Kundërshtimi fillon tani…”, thirrja e organizatës së “re” në veri e cila nxit serbët për të kundërshtuar “policinë e Kurtit”

Në katër komunat veriore të Kosovës, një organizatë e njohur si Mbrojtja Popullore ka nisur një fushatë duke shpërndarë fletushka që bëjnë thirrje për kundërshtuar Policinë e Kosovës.

Fletushkat e shpërndara përmbajnë udhëzime për sjelljen ndaj policisë dhe shërbëtorëve civilë. Në to, përdoren emërtimet e pakënaqësisë me policinë, duke e quajtur atë “Policia e Kurtit”, një referencë që ka qëllim të minojë besimin në autoritetet.

Koha
Florenti Company
Market Florenti

Ndër udhëzimet e dhëna, këshillohen mënyra se si duhet të veprohet në rast të përballjes me autoritetet, si dhe si të veprohet në rast të arrestimit.

Këto thirrje për kundërshtim janë shoqëruar edhe me udhëzime për përgatitjen dhe përdorimin e koktej molotovëve, shkruan TëVë1

Shkrimi në fletushkat e shpërndara:

Mbrojtja popullore. Udhëzim për kundërshtim ndaj policisë së Kurtit.

1. Si duhet vepruar kur të shihni patrollën e policisë së Kurtit

Të gjuash me gjëra që i ke në dorë (lojë, saksi, ngjyrë, ve, koktell)

E pështynë, e shanë, dhe në rast se të kundërpërgjigjet injorone por në qoftë se është i vendosur atëherë bjerini shuplakë.

3. Si është më së lehti të thehet automjeti i policisë së Kurtit

Me llagerë të rrumbullakët, siguresën e rrymës, por më së miri është me dëshirën kush nuk frikësohet ai edhe din.

4. Udhëzim për bërjen e koktellit

Një të tretat benzin, dy të tretat naftë në leckën e lagur, një shishe qelqi 30 gram rërë për shishen e një litre.

5. Kundërvënie e detyrueshme

Kur policia e Kurtit e arreston ose e maltreton serbin detyrimisht i ndihmoni për tu mbrojtur nga terrori

Kundërshtimi fillon tani dhe vazhdon

Mbrojtja popullore

2. Si duhet vepruar kur të shihni shërbyesin civil të Kurtit