LAJME

Mbledhja e Këshillit Drejtues, Krasniqi: PDK-ja nuk e mbështet draftin e Asociacionit

Ka filluar mbledhja e Këshillit Drejtues të PDK-së, ku pritet të diskutohen çështjet të rëndësishme shtetërore dhe partiake.

Kryetari i kësaj partie, Memli Krasniqi, në adresimin e tij, ka kritikuar draft-statutin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe.

Koha
Florenti Company
Market Florenti

Ai ka thënë se ky draft-statut e prish karakterin unitar të shtetit të Kosovës dhe që është në kundërshtim me Kushtetutën e Republikës së Kosovës dhe rrjedhimisht.

Krasniqi ka thënë se Partia Demokratike e Kosovës nuk mund ta mbështesë një propozim të tillë.

Më tej, ai ka folur edhe për mobilizimin e të gjitha strukturave të partisë për zgjedhjet e ardhshme nacionale.

Ai ka bërë me dije se duhet të bëhet për të rikthyer besimin e qytetarëve me një Qeveri të re që e rikthen Kosovën në binarët e duhur.